GİZLİLİK POLİTİKASI

Genel Hükümler

LifeWatch Sağlık Hizmetleri A.Ş. (bundan böyle “LifeWatch” olarak anılacaktır) kişisel verilerinizin korunması konusunda bütün gerekli ve uygun önlemleri alarak, ziyaretçilerinin ve verilerinin güvenliğini sağlamaktadır. İşbu Gizlilik Politikası kapsamında, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“6698 sayılı Kanun”) uyarınca kişisel verilerinizin güvenliğine yönelik ilkeler bilgilerinize sunulmaktadır. 

 

Web Sitemiz Tarafından Hangi Bilgiler, Nasıl Toplanıyor?

1. Ziyaretçilerin Onayı ile Sağlanan Veriler

Ziyaretçilerimize ait kişisel veriler sadece bunların sizin onayınız altında iş başvuruları ve bunların değerlendirilmesi gibi vasıtalarla bildirilmesi durumunda toplanmaktadır. Kişisel verilerinizin işbu Gizlilik Politikası’nda açıklanan şekilde ve bilgilerin sunulduğu tarihte size verilmiş olabilecek başka herhangi bir açıklamaya uygun olarak toplanacağını, işleneceğini ve/veya kullanılacağını anladığınızı doğrulamanız istenecektir.

2. Web Sitesini Ziyaret Etmeniz Durumunda Otomatik Olarak Toplanan Veriler

Birçok standart web sunucusunda olduğu gibi lifewatch.com.tr’de istatistiksel amaçlı log dosyaları kaydı tutmaktadır. Bu dosyalar; IP adresiniz, internet servis sağlayıcınız, tarayıcınızın özellikleri, işletim sisteminiz ve siteye giriş-çıkış sayfalarınız gibi standart bilgileri içermektedir. LifeWatch, sistemle ilgili sorunların tanımlanması ve verilen hizmet ile ilgili çıkabilecek sorunların veya uyuşmazlıkların hızla çözülmesi için, kullanıcıların IP adresleri otomatik olarak kaydedilmekte ve kullanılmaktadır. IP adresleri, kullanıcıları genel bir şekilde tanımlamak ve kapsamlı demografik bilgi toplamak amacıyla da kullanılabilir. Log dosyaları kesinlikle istatistiksel amaçlar dışında kullanılmamakta ve veri gizliliği ihlal edilmemektedir. IP adresiniz ve log dosyaları kapsamındaki diğer bilgiler, 6698 sayılı Kanun uyarınca anonim hale getirilmek suretiyle kişisel verileriniz ile ilişkilendirilmemektedir.

3. Tarayıcı Çerezleri (Cookies) Aracılığıyla Toplanan Veriler

LifeWatch, internet sitemizi ziyaret eden kullanıcıların web sitesi kullanımı hakkındaki bilgilerini Çerezler-Cookies iletişim dosyalarını kullanarak elde edebilir. Belirtilen teknik iletişim dosyaları, bilgisayarınızın ana belleğinde saklanmak üzere bir internet sitesinin ilgili kullanıcının tarayıcısına gönderdiği ufak metin dosyalarıdır. Teknik iletişim dosyaları site hakkında durum ve tercihleri saklayarak, kullanıcılara kullanım kolaylığı sağlamaktadır.

Teknik iletişim dosyası, bir kişinin siteyi hangi amaçla, kaç kez ziyaret ettiğini ve ne kadar süre ile sitede kaldığı ile ilgili istatistiksel bilgileri elde etmeye ve kullanıcılar için özel tasarlanmış kullanıcı sayfalarından dinamik olarak reklam ve içerik üretilmesine yardımcı olmaktadır. Teknik iletişim dosyası, ana bellekte veya e-postanızdan veri ya da herhangi bir kişisel bilgi almak için tasarlanmamıştır.

İnternet tarayıcılarının pek çoğu varsayılan ayar olarak teknik iletişim dosyasını kabul eder biçimde tasarlanmıştır. İsteğiniz dahlinde, teknik iletişim dosyalarına erişimin engellenmesi mümkün olmakla birlikte sitemizin kullanım rahatlığının sağlanması açısından çerezlerin kullanımının engellenmemesi önerilmektedir.

 

Kişisel Verilere İlişkin Haklarınız

Kişisel verilere ilişkin ziyaretçilerimiz aşağıdaki haklara sahiptir:

  • Kişisel verilerinin işlenip işlenmediğini öğrenme ve eğer işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kendisine ait olan kişisel verilere erişim ve bu verileri isteme,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bu verilerin amacına uygun kullanıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Kişisel verilerin yurt içi veya yurtdışında üçüncü kişilere aktarılması durumunda bunu dair bilgi isteyebilme,
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme,
  • Hukuka aykırı yollarla işlenmiş, verinin işlenmesi için mevcut olan meşru dayanağın ortadan kalması halinde verilerinizin silinmesini isteme,
  • Aksi yönde bir hukukî düzenleme olmaması kaydıyla, verilerinin işlenmesi ve aktarılması için verilen rızayı istediği zaman geri alabilme (rızanın geri alınması, önceden yapılmış işlemleri etkilemez).

 

Toplanan Bilgilerin İşlenmesi ve Aktarılması

İlgili yasal mevzuata uyulması koşuluyla, kişisel verilerinizi lifewatch.com.tr üzerinden sağladığınız takdirde, LifeWatch istediğiniz ürün ve hizmeti sağlamada ya da pazarlama ve yönetimde şirketimize yardımcı olan üçüncü şahıslarla bilgilerinizi paylaşabilir ya da bunları aynı amaçlar doğrultusunda işleyebilir. İşbu paylaşım ve işlemenin gerçekleştirilebilmesi için ziyaretçinin onayı aranmakla birlikte; kanunlarda açıkça öngörülmüş haller, onayın alınmasının imkânsızlığı ve LifeWatch’un hukuki sorumluluklarını yerine getirmek için zorunlu olduğu durumlarda veri sahibinin onayına gerek kalmaksızın da paylaşım ya da işleme gerçekleştirilebilecektir. Onaya tabi olan durumlarda ise, onayın verildiği amacın dışında işleme veya paylaşım söz konusu olmayacaktır.

Kişisel verilerin LifeWatch tarafından işlenmesi sırasında hukuka uygun, belirli ve meşru bir amaçla ilerlenecek olup, sadece belirlenen amaçla sınırlı ve ölçülü olarak veri işlenmesi gerçekleştirilecektir. Elde edilen kişisel veriler, LifeWatch tarafından onay alınan amaçlar dışında bir amaç için üçüncü taraflarla paylaşılmayacak veya bunlara satılmayacaktır.

Gerektiği takdirde, şirketimizin ve hizmetlerimizin kalitesinin arttırılması amacıyla gerçekleştirebileceğimiz web sitesine ilişkin trafik, satış grafikleri ve buna benzer toplu istatistikleri içeren bilgiler üçüncü şahıslara aktarılabilecektir. Ancak bu durumda, söz konusu kişisel veriler anonim hale getirilerek, kişisel verilerin tamamen istatiksel olarak kullanımı söz konusu olacaktır.

 

Kredi Kartı Bilgilerinin Güvenliği

LifeWatch, lifewatch.com.tr üzerinden kredi kartı ile işlem yapan ziyaretçilerinin kredi kartı bilgilerinin güvenliğini ön planda tutmaktadır. Web sitemiz üzerinden gerçekleştirdiğiniz bu işlemlerde, ödemeye ilişkin anlaşmalı bankanın sitesine yönlendirilebilmek adına verdiğiniz kredi kartı, ad soyad bilgileriniz, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaranız ve sipariş numaranız hiçbir şekilde sistemimizde kayıt altında tutulmamaktadır.

 

Çocukların Gizliliği

İşbu web sitesi 18 yaşından küçük çocuklara yönelik hazırlanmamış olup, herhangi bir şekilde dikkatsizlik ya da hata sonucu elde edilen çocuklara ilişkin kişisel veriler derhal silinecektir.

 

Dış Bağlantılar

Lifewatch.com.tr sitesi, sayfalarından farklı internet adreslerine bağlantı vermemektedir. Bilgisayarınızda çalışan üçüncü taraf uygulamaların gerçekleştirdiği izinsiz yönlendirmelerin ve reklamların içeriklerinden veya gizlilik prensiplerinden LifeWatch sorumlu değildir.

 

Gizlilik Politikasını Değiştirme, İyileştirme ve Güncelleme Hakkı

İşbu Gizlilik Politikası zaman zaman ve önceden size bildirilmeden güncellenebilir ve değişiklikler sitede yayınladığı tarihte geçerli olur. İşbu Gizlilik Politikası’nda yapılan değişiklikler, internet sitesinde yayınlanmak suretiyle kullanıcıların bilgisine sunulur.  

 

İrtibat

Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için Firmamız’a aşağıdaki iletişim bilgilerinden ulaşabilirsiniz.

Veri sorumlusu:  Lifewatch Sağlık Hizmetleri Anonim Şirketi

Ehlibeyt Mah. Ceyhun Atuf Kansu Cad. Ata Plaza Blok B No: 100/54-60 Çankaya / ANKARA

+90 312 945 02 00

 

İşbu Gizlilik Politikası 31.03.2017 tarihinde oluşturulmuştur.